Privacyverklaring

Wij willen graag dat je veilig gebruik kunt maken van onze website, zodoende houden wij ons streng aan de wettelijke voorschriften en willen wij je hier goed over informeren. In deze privacyverklaring wordt daarom uitgelegd op welke manier jouw persoonsgegevens zo veilig mogelijk worden verzameld, hoe we daar mee omgaan en met wie je contact op kunt nemen bij vragen omtrent dit onderwerp.
 

1. Instantie en functionaris persoonsgegevens

Elbo Tours B.V., gevestigd aan C. Huygensstraat 15, 8141 GM Heino, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring en is bereikbaar via onderstaande contactgegevens:

Contactgegevens
Elbo Tours B.V.
C. Huygensstraat 15
8141 GM Heino
Tel. 0572 391 439
info@schoolreis.org
KvK 05061415

Functionaris gegevensbescherming
Elbo Tours B.V. heeft geen functionaris gegevensbescherming aangesteld.
 

2. Verwerking persoonsgegevens

Elbo Tours B.V. verwerkt op schoolreis.org onderstaande persoonsgegevens:
- Voor- en achternaam;
- Adresgegevens;
- (Mobiel) Telefoonnummer;
- E-mailadres.

Online activiteiten kinderen
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@schoolreis.org, dan verwijderen wij deze informatie.
 

3. Doel verwerking persoonsgegevens

Elbo Tours B.V. verwerkt alleen de noodzakelijke persoonsgegevens. Zonder deze gegevens zou het onmogelijk zijn om onze dienst uit te voeren. Elbo Tours B.V. maakt van de verzamelde gegevens geen gebruik van profilering of geautomatiseerde besluitvorming.

Alle persoonsgegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming, ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan of omdat verwerking noodzakelijk is om met jou in contact te komen. Wij verwerken deze gegevens op schoolreis.org in de onderstaande functionaliteiten:
 
Offerte aanvragen
Wanneer je op onze website een offerte aanvraagt is van algemeen belang om je gegevens te verzamelen. Op deze manier kunnen wij de offerte in behandeling nemen en verder contact met je opnemen.

Contactformulier
Wanneer je het contactformulier invult met een vraag of opmerking dan is het van algemeen belang dat wij je persoonsgegevens verwerken, zodat we het antwoord op je vraag / opmerkingen kunnen terugkoppelen.
 

4. Delen van persoonsgegevens met derden

Elbo Tours B.V. verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Elbo Tours B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.
 

5. Jouw rechten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, over te dragen of te laten verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken, over te dragen, of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Elbo Tours B.V.. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een bestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Verzoek indienen
Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@schoolreis.org. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek.

Klacht indienen
Elbo Tours B.V. wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.   
 

6. Beveiligingsmaatregelen

Elbo Tours B.V. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice via info@schoolreis.org. Elbo Tours B.V. heeft de onderstaande maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens op onze website zo goed mogelijk te beveiligen.

Tweestapsverificatie
De persoonsgegevens die door Elbo Tours B.V. of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd. Deze code dient vervolgens gebruikt te worden tijdens het inlogproces en is zo optimaal beveiligd.

Software
Onze hostingserver is voorzien van verschillende soorten beveiligingssoftware. Zo is er een firewall geïnstalleerd om alle poorten te beheren, wordt de server dagelijks gescand op infecties door een virusscanner en is er een brute force monitor actief die foutieve loginpogingen bijhoudt en IP adressen waar nodig blokkeert.

Verbinding
Door middel van een zogenoemd SSL certificaat is de verbinding tussen je browser en onze server optimaal beveiligd. Alle gegevens worden namelijk versleuteld verzonden. Een beveiligde verbinding is te herkennen aan “https” en het hangslotje in de adresbalk.

E-mail
Op schoolreis.org hebben wij de internetstandaarden DKIM, SPF en DMARC geactiveerd. Dit zijn technieken om te voorkomen dat jij vanuit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

DNSSEC
Als aanvulling op de DNS hebben wij ook DNSSEC geïnstalleerd. Dit is een extra beveiliging voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres, het wordt voorzien van een digitale handtekening. Op deze manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.
 

7. Cookies

Elbo Tours B.V. gebruikt functionele, en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Wij maken gebruik van onderstaande soorten cookies op onze website.

Functionele cookies
Elbo Tours B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Analytische cookies
Daarnaast plaatsen wij analytische cookies die het surfgedrag d.m.v. Google Analytics bijhouden en de website verder kunnen verbeteren. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je hoeft niet bang te zijn dat wij je op de voet volgen, we hebben het laatste segment van je IP-adres verwijderd. Hierdoor is je IP adres anoniem geworden en is deze niet langer naar jou te herleiden.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/.  

Je kunt de registratie en verwerking van deze gegevens door Google overigens ook voorkomen, door de volgende browser-plug-in te downloaden en te installeren: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl.
 

8. Log-bestanden

Bij iedere toegang tot onze website worden gebruiksgegevens door de betreffende internetbrowser doorgegeven en in protocolbestanden, de zogenaamde server-logfiles, opgeslagen. De daarbij opgeslagen datarecords bevatten de volgende gegevens: datum en tijdstip van de oproep, naam van de opgeroepen website, IP-adres, de verzonden hoeveelheid gegevens, product- en versie-informatie van de gebruikte browser. Deze logfile-datarecords gebruiken wij als afweer tegen aanvallen, bijvoorbeeld in het kader van zogenaamde distributed-denial-of-service-aanvallen (DDoS), die erop gericht zijn om de toegang tot onze website door een overbelasting met aanvragen te blokkeren.
 

9. Wijzigingen

Deze privacyverklaring kan gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.
Bekijk één van onze reizen
Archeon Meer informatie
€ 11.95 VANAF P.P